Svenska Brukshundsklubben – en förening för hundägare

Har du skaffat hund? Grattis! Du har säkert läst på mycket redan innan om hur det är att ha hund, men nu när du väl är hundägare finns det fortfarande saker kvar att lära. Det uppstår emellanåt frågor kring hur man som hundägare ska agera i en viss situation, och ibland vill man bara ha tips och råd om olika saker från andra hundägare eller människor med kunskap inom hundområdet. Givetvis kan du ställa frågor och få svar på diverse forum online, men en bra idé är också att gå med i föreningar och organisationer för hundägare. Förutom information kan du då också delta i kurser. En sådan förening är Svenska brukshundsklubben.

 

Vad gör Svenska Brukshundsklubben?

Svenska Brukshundsklubben är en ideell organisation med syfte att sprida kunskap om hundar, deras nytta i samhället samt att arbeta för att alla hundar ska vara friska. Organisationen har idag ca 60 000 medlemmar runt om i landet. Dessa tävlar med hundar, arbetar med spår, sök och patrull och anordnar kurser för hundägare. Du kan enkelt välja bland olika sorters medlemskap beroende på vad som passar just dig och din hund.

Genom att bli medlem hos Svenska Brukshundsklubben, eller besöka deras hemsida, kan du få nyttig information om vad du bör tänka på innan du köper en hund, beskrivningar av vad som utmärker olika hundraser, informeras om lagar och förordningar eller få svar på dina frågor om till exempel äganderätt och försäkringar. Den mesta sortens information du kan tänkas behöva om din hund finns helt enkelt på Svenska Brukshundsklubben.

I deras kursutbud ingår valpträning, tävlingslydnad, allmänlydnad och agility med mera. Kurserna finns på olika nivåer och i olika lokala distrikt som till exempel på Öland. Att delta i kurser, eller bara ta del av all information som finns på Svenska Brukshundsklubben, kommer du och din hund kunna utvecklas tillsammans och ha roligt!

 

Svenska Brukshundsklubben utvecklar dig och din hund